Tapas aftonen blev succè, med 4 goda såser, salsa, tapenade, avocadoröra och en majonäs smaksatt med"skaldjur". Friterade bläckfiskringar, ugnsbakade potatis kuber med paella krydda, mini painrichare med vitlök, champisar och mozzarella.Till sist och bäst...Chroqisar!!
Jag blandar ca 3 msk smör med ca 3 msk mjöl på mellanvärme i grytan sen spär jag på ca 5 dl mjölk, lite i taget och vispar på som bara den så du undviker klumpar...
Lite salt och vitpeppar åsså!
Detta är basen till det mesta...sen "tillagar" du var som är gott..tex, stek lök och skinkbitar, låt svalna.Sen blandar du det i den små puttrande "basen", häll upp i en form, låt svalna , in i kylen MINST 2 timmar men helst över natten.
Använd 2 skedar och forma chroqetten "omlott",så du får en fin oval sådan. Nu är det dags att snabbt rulla den i uppvispat ägg och sen i ströbröd, därefter steks/friteras i mycket olja ca 3-4 min , du ser när de fått en fin färg...
Andra godsaker att ha i basen är tex, kokt lax bitar med citron och dill eller kokt potatis i grova bitar eller ost kuber/riven ost, ja, det är bara fantasin som begränsar fyllningen men tänk på att det ska vara tillagat!
Många moment och lite "pilligt" men SÅÅÅÅÅÅ gott, det här måste du testa!! Lycka till!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.