Nacken börjar arta sig men långt ifrån bra.Att vara begränsad i sitt rörelse mönster är INTE så lustigt!! Åtminstone inte för mig som alltid har nåt "projekt" på gång!!
Nu till en liten enkel maträtt med Elicoidali, en pasta som är ett grovt räfflat rör kan man säja...under tiden den kokar(bollire) blandar jag scharlottenlök, vitlök, persilja, svarta oliver, linser, tomater i EVOO, extra virgin olive oil (för er nytillkomna)och fräser på detta sen i med färska räkor och en skvätt "panna",grädde alltså...Häll ner pastan rör lite låt dra 2 min servera med riven peccorini och ett "gött rött" gärna från Montepuliciano!!
Slänger med ett superenkelt recept till, eget påhitt, som det mesta här...
En soppa!
Fräs en gul finhackad lök,en finhackad purjolök och 2 zucchini i bitar. Ner med skalade potatiskuber 5-6 st, ja potatisar inte kuber ;)), fyll upp med grönsaksbuljong, 3cm över innehållet...Koka i 20 min, ner med stavmixern och kör!
Tillsätt 1 dl grädde, blanda väl och klipp ner basilikan i chiffonade, ja dvs rulla bladen som en cigarr...och klipp eller skär super tunna strimlor!
Ät en god bit foccachia till och ringla över lite EVOO precis innan servering!
Jag har dålig koll på ert väder just nu men tror det är lite kallt och då kan denna snabba soppa komma väl till pass kanske!?
Nu ska jag ta mig en stund på spikmattan, oh ah ahh...sen blir det planeringslista för helgens mat, inte omöjligt att det blir wienersnitzel då de hade fin "fesa di vitello" i affären (kalvinnanlår)men då får Johan stå för "utbankningen" av dem för det gör inte dessa armar....
Ha en kreativ och sysselsatt helg!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.