
Helgen närmar sig och jag sitter och klurar på vad vi ska äta för gott! Det blir mina laxburgare med lyxig sparris sås och ris. Så nu hinner ni handla ingredienserna och bilder på denna rätt får ni till helgen!! Ett halvt kilo kokt potatis, halvt kilo lättkokt laxfile,finhackad bladpersilja, ett par msk mjöl, 2 ägg, lite citronsaft och lite rivet skal.Blanda väl och forma 8 burgare, pudra över lite mjöl så de inte klibbar! In i kylen minst en timme och nu kan du göra såsen!Den här "höftar" jag verkligen....skala minst 2 knippen sparris, skär i ca 2 cm bitar, skär lika mycket scharlottenlök i småbitar, 4 klyftor vitlök i småbitar, hackad basilika och persilja, stek upp allt detta i EVOO (extra virgin oliveolio)Lär er förkortningen för det var sista gången jag skriver ut hela!Sen häller du på vitt vin, ca 1-2 dl..ca 7 dl grönsaksbuljong, koka upp, i med ca 3 dl vispgrädde.Små puttra, reducera ner lite och kör det sen i mixern, sila , ner i grytan och värmes.Koka riset! Stek burgarna i EVOO ca 4 min på varje sida och håll inte på och vänd de hela tiden. :-)) Till detta läggs citron klyftor,hela sparris och gärna gröna ärtor som dekoration! Ja, glöm inte och smaka av såsen med SALT!Smaklig måltid!
Känner att det nu även börjar bli dags att utarbeta en strategi och en övergripande handlingsplan för vårt nya liv, och sen har jag själv utsett mig till Operativt ansvarig, dvs att jag ska se till att det ekonomiska utfallet följer budgeterade mål!
Imorgon tror jag att jag ska dela med mig av mitt pasta och pesto recept!!
Mumsfillibabba!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.