fredag 24 juni 2011

Krämig jordgubbspaj!

Från mig till dig!
Pajdeg: 3 dl mjöl, 1 tsk bakpulver, 1 dl socker, 100 gr mjukt smör och 1 ägg som blandas väl och trycks ut i en form med avtagbara kanter.Skiva 300 gr jordgubbar och fördela på "skalet". Blanda 3 dl gräddfil, 2 ägg, 1 dl socker och fröna från en vaniljstång annars 3 tsk vanilsocker...häll detta över jordgubbarna. Grädda 200 gr i ca 30-40 min. Serveras kall och släng på lite extra skivade jorgubbar och sikta över lite florsocker innan servering. Enkelt och gott!!

Hoppas ni alla i Svezia får dillkokta nypotäter, sill, gräslök och lilla nubben samt små söta jordgubbar!!
Här finns ingen dill, inga nypotatis och jordgubbarna är stora och helt smaklösa...

Fast detta är inte mitt värsta midsommar minne.........det var när jag bodde i Hastings och vi hade varit inne i London på Wimbledon, när vi satt i bussen tillbaka kom vi på att det faktiskt var midsommar .....vi MÅSTE iallafall ha tag på jordgubbar tyckte vi så när vi passerade ett stånd längs vägen rusar jag fram till chauffören och övertygar honom att vi MÅSTE stanna bussen så vi kan köpa jordgubbar, han tyckte nog vi var lite konstiga??? Sagt och gjort,sen satt vi och åt grusiga jorgubbar på bussen och skrattade åt vårt lilla äventyr!!

TILL ER ALLA!!!! En riktigt glad och härlig midsommar!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.